Verkkouutiset

Venezuelan presidentti voi pysyä vallassa vain vakiinnuttamalla diktatuurin

Venezuelassa opposition ja hallituksen välinen poliittinen kamppailu on huipentumassa, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Mikael Wigell.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikael Wigellin mukaan toisin kuin ennen oppositio on nyt yhtenäinen hallintoa vastaan suunnatuissa mielenilmauksissa.

– Hyvin epäsuosittu presidentti Nicolás Maduro voi pysyä vallassa vain vakiinnuttamalla täysimittaisen diktatuurin. Hän onkin kiihdyttänyt sortotoimia ja laajentanut pakkokeinoja pystyttämällä uusia puolisotilaallisia joukkoja, Wigell arvioi Upin tuoreessa julkaisussa Endgame in Venezuela.

Kansainvälinen yhteisö voisi hänen mukaansa pyrkiä estämään tämän kehityskulun painostamalla hallintoa aiempaa enemmän hyväksymään neuvottelut vallanjakosopimuksesta opposition kanssa. Repeämät hallitusrintamassa avaavat mahdollisuuksia neuvotteluille maltillisen linjan edustajien kanssa maan demokratisoinnista uudelleen.

Jotta demokratisoituminen onnistuisi, pitäisi kuitenkin asevoimien ja chavistien etuja Wigellin mielestä jossain määrin turvata, sillä ne ovat vakiinnuttaneet niin tiukasti asemansa Venezuelassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)