Verkkouutiset

Venezuelalaiset kyllästyivät sosialismiin – konservatiiveille maanvyörymävoitto

Aikakausi päättyi Etelä-Amerikan Venezuelassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viisi tuntia äänestyspaikkojen suljettua Kansallinen vaalineuvosto julisti, että oppositio on voittanut 99 paikkaa ja sosialistit 46 paikkaa 167-jäsenisestä parlamentista. 22 paikkaa on vielä julistamatta, mutta opposition odotetaan voittavan lopulta ainakin 112 paikkaa parlamentissa. Opposition koalitio koostuu konservatiiveista ja keskiryhmistä.

Vaalitulos on nöyryytys Venezuelan sosialistipresidentille Nicolas Madurolle ja tulos tarkoittanee loppua entisen presidentin Hugo Chavezin luomalle sosialistiselle järjestelmälle, jota on kestänyt jo 16 vuotta.

BBC:n mukaan enemmistö olisi niin vahva, että se antaisi konservatiivikoalitiolle mahdollisuuden säätää lakeja, joilla poliittiset vangit saataisiin vapautettua. Se saattaa avata myös mahdollisuuden järjestää kansanäänestys presidentti Maduron kauden jatkosta.

Jatkuva puutos perustarvikkeista kuten maidosta, riisistä, kahvista, sokerista, jauhoista ja ruokaöljystä sai kansalaiset kääntymään sosialistista järjestelmää vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)