Venäläispoliitikko: Karjalan separatisteja tuetaan Suomesta

Venäjän karjalaiset voivat ruokkia epävakautta, venäläinen poliitikko kertoo.

”Moskovassa ja Petroskoissa aliarvioidaan vakavasti karjalaisia kansallismielisiä, jotka vaativat tasavaltansa itsenäisyyttä ja esittävät tarpeettomia ja vahingollisia kysymyksiä uusista virallisista kielistä”, Karjalan tasavallan parlamentin eli lainsäädäntökokouksen varapuheenjohtaja Sergei Pirotshnikov kertoo Stolica na Onego-verkkolehden mukaan.

Asiasta kertoo Window on Eurasia.

Pirotshnikovin mukaan pieni ryhmä on vaarallinen, koska sillä on lännen tuki.

”Isänmaan viholliset ovat nykyisin valmiita laittamaan kaiken peliin”, hän toteaa.

Pirotshnikov kertoo karjalaisten olevan yksi niistä ryhmistä, joita tällaiset ”isänmaan viholliset” voivat käyttää epävakauden luomiseen Venäjällä.

Window on Eurasian mukaan Pirotshnikov on sitä mieltä, että suuri osa karjalaisen separatismin saamasta tuesta tulee Suomesta. Hän kehottaa rk.karelia.ru-sivustolla suomalaisia keskittymään oman maansa karjalaisten ongelmiin Venäjällä asuvien karjalaisten sijaan.

”Suomessa on 15 kertaa enemmän karjalaisia kuin Venäjällä. Helsinki tukee heitä paljon vähemmän kuin Petroskoi omiaan”, Pirotshnikov toteaa.

Window on Eurasian mukaan Pirotshnikov vaati viime viikolla ”Lopettakaa Karjalan miehitys”-verkkosivuston (occupacii-karelii.net) sulkemista. Hänen mukaansa sivusto edistää karjalaista kansallismielisyyttä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt