Venäläisministeri Naton komentajalle: Olet erikoistunut hääjuhlien pommittamiseen

Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin haukkuu Venäjää arvostelleen Naton komentajan.

”Yrittää syytellä muita – afgaanien hääjuhlien pommittamiseen erikoistunut syytti meitä ’epätarkoista pommituksista’”, Venäjän sotilas- ja avaruusteollisuudesta vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin kirjoittaa twitterissä.

Rogozin liitti tviittiinsä kuvan Naton Euroopan joukkojen komentajasta, kenraali Philip Breedlovesta.

Breedlove syytti Venäjää ja Syyrian hallintoa siirtolaisvirtojen käyttämisestä aseena. Hänen mukaansa Venäjä pyrkii toimillaan heikentämään Eurooppaa.

Breedlove sanoi Venäjän ja Syyrian hallintojen lisäävän toiminnallaan tahallisesti syyrialaisten massapakoa kodeistaan.

Esimerkkeinä hän mainitsi Venäjän erottelemattomat pommitukset syyrialaisiin oppositiokohteisiin ja Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinnon joukkojen siviilikohteiden pommituksissa laajamittaisesti käyttämät tynnyripommit.

Breedlove nosti esiin myös sen, että Venäjä käyttää Syyriassa runsaasti vanhanaikaisia ”tyhmiä pommeja” tarkkojen modernien täsmäaseiden sijaan. Venäjän tiedetään myös suorittaneen mattopommituksia Syyriassa.

”En keksi tälle mitään muuta syytä, kuin saada pakolaiset liikkeelle ja tehdä heistä jonkun toisen ongelma”, Breedlove arvioi.

Rogozin tviittasi vielä myöhemmin kuvan Breedlovesta.

”Seremoniallinen sivustakatsoja”, Rogozin kirjoitti tviitissään.

Dmitri Rogozin tunnetaan toisinaan erikoisiksi äityvistä tviiteistään.

Kun Ruotsi voitti Venäjän viime euroviisuissa, tviittasi ministeri: ”Venäjä ei uhkaa länttä. Lännen perustukset romahtavat ISIS:n ja homojen hyökkäyksen seurauksena”.

Rogozin on myös uhkaillut Naton Brysselin päämajaa venäläisillä pitkän matkan Topol-ohjuksilla ja kehottanut japanilaisia tappamaan itsensä.

Rogozin on todennut televisiohaastattelussa lännen Venäjä-pakotteita ja viisumikielloista, ”etteivät panssarivaunut tarvitse viisumeita”.

Kommentit