Venäläisministeri käski japanilaisia tappamaan itsensä

Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin kehottaa pääministeri Dmitri Medvedevin kiisteltyä vierailua kritisoineita japanilaisia tekemään itsemurhan.

”Jos he olisivat tosimiehiä, tekisivät he harakirin ja rauhoittuisivat lopultakin. He pitävän vain meteliä”, Venäjän sotilas- ja avaruusteollisuudesta vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin tviittaa.

Harakirilla tarkoitetaan perinteistä japanilaista rituaali-itsemurhaa, joka suoritetaan viiltämällä vatsa auki miekalla tai veitsellä.

Venäläisen Meduzan mukaan Rogozin viittasi tviitissään pääministeri Dmitri Medvedevin vierailuun Japanin Hokkaidon saaren ja Venäjän Kamtšatkan niemimaan välisellä alueella Tyynessämeressä sijaitseville Kuriilien saarille.

Vierailua maiden välisen aluekiistan kohteena olevalle saariryhmälle on kritisoitu voimakkaasti Japanissa. Medvedev totesi vierailunsa aikana, ettei Venäjän johto ota Japanin mielipiteitä huomioon suunnitellessaan vierailuja kiistellyille alueille.

Rogozin on julkaissut erikoisia tviittejä aiemminkin. Kun Ruotsi voitti Venäjän viime euroviisuissa, tviittasi ministeri lännen perustuksien ”romahtavan ISIS:n ja homojen hyökkäyksen seurauksena”. Rogozin on myös todennut televisiohaastattelussa lännen Venäjä-pakotteista ja viisumikielloista, ”etteivät panssarivaunut tarvitse viisumeita”.

Kesäkuussa Rogozinin erikoinen tviitti poppeleiden (venäjäksi topol) soveltumisesta Naton päämajaan Brysseliin tulkittiin ydinaseilla uhkailuksi.

Venäjällä on Topol-niminen ballistinen ohjus. Rogozin on itse istuttanut Brysseliin kaksi poppelia, joita hän on kutsunut nimillä Topol ja Topol-M. Ne ovat ohjuksen eri variantteja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt