Kim Jong-un (vas.) ja Vladimir Putin tapasivat keväällä Vladivostokissa. LEHTIKUVA / AFP Alexander Zemlianichenko

Venäläiset ihmeissään: Kaupunkiin virtaa Pohjois-Korean merimiehiä

Venäläiskaupungissa ihmetellään pohjoiskorealaisten siirtotyöläisten häviämistä ja merimiesten saapumista.

Pohjoiskorealaisia merimiehiä on alkanut virrata yhtäkkiä entistä enemmän Venäjän Kaukoidässä sijaitsevaan Vladivostokin kaupunkiin, mikä ihmetyttää paikallisia, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Samaan aikaan Vladivostokiin lähetettyjen siirtotyöläisten määrä on vähentynyt rajusti. Pohjois-Korea on lähettänyt aiemmin työläisiä Venäjälle kerryttääkseen ulkomaista valuuttaa.

Tällä hetkellä Venäjällä on kuitenkin hyvin vähän pohjoiskorealaisia siirtotyöläisiä, koska Moskova pyrkii noudattamaan YK:n Pohjois-Korealle asettamia pakotteita, joilla halutaan estää Kim Jong-unia rahoittamasta ydinohjelmaansa.

Pakotteiden mukaan pohjoiskorealaisille ei saa myöntää uusia työviisumeita, ja kaikkien ulkomailla työskentelevien pohjoiskorealaisten on palattava kotiin tämän vuoden loppuun mennessä.

– Vaikka työläiset ovat hävinneet, pohjoiskorealaisten laivojen miehistön jäseniä näkee usein, ja he kuljeskelevat kaduilla ryhmissä, sanoo korealaista syntyperää oleva venäläisasukas.

Toisen niin ikään korealaista syntyperää olevan venäläisen mukaan vladivostokilaiset ovat huomanneet merimiesten lisääntyneen määrän. Paikalliset ovat ihmeissään.

– Paikalliset ihmettelevät, miksi kaupungissa on niin paljon merimiehiä ja miksi siirtotyöläiset eivät palaa.

– Kysyin tapaamiltani merimiehiltä, miksi heidän laivansa on seilannut Vladivostokiin, mutta he eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiini, jotka koskivat muun muassa laivan rahtia ja määränpäätä. Ihmiset haluavat tietää.

Vladivostokilaisten kerrotaan yllättyneen pohjoiskorealaisten siirtotyöläisten määrän vähenemisestä sen jälkeen, kun Kim Jong-un ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat hiljattain Vladivostokissa.

Varsinkin rakennusyhtiöt odottivat enemmän työläisiä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt