Verkkouutiset

Venäläiset expatit suutuksissa: diplomaatit painostavat Ukraina-vastaisuuteen

Venäläisdiplomaattien ja ulkovenäläisten välit ovat kiristymässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjään erikoistuneen amerikkalaisjournalisti Paul Goblen mukaan venäläisdiplomaattien ja ulkomailla asuvien venäläisten välit ovat pahasti kiristymässä. Goble toteaa Window on Eurasia – blogissa venäläisten expattien ja muiden Venäjän ulkopuolella asuvien venäläisten olevan ärsyyntyneitä venäläisdiplomaattien yrityksistä määräillä heitä.

Esimerkiksi Espanjassa Venäjän suurlähetystö on yrittänyt painostaa Espanjassa asuvia venäläisiä ihmisiä olemaan poliittisesti aktiivisempia ja ottamaan avoimesti Ukraina-vastaisen kannan. Tämä on suututtanut Espanjan venäläisiä, jotka yhteisöissään ovat usein läheisesti tekemisissä Espanjassa asuvien ukrainalaisten kanssa.

Venäläisten lähetystöjen maastamuuttoa käsittelevät työntekijät ovat Paul Goblen mukaan myös alkaneet jakaa expateille suoria käskyjä ja muun muassa vaatineet, että sellaiset työntekijät tulee erottaa, jotka työskentelevät hallituksen rahoitusta saavissa ryhmissä, mutta eivät heidän mielestään ole tarpeeksi uskollisia Venäjän hallitukselle.

Erään Espanjassa asuvan venäläisen mukaan niiden, jotka rakastavat vapautta, pitäisi pysyä niin kaukana Venäjästä ja sen lähetystöistä kuin mahdollista.

Venäjän ulkomailla toimivien ryhmien rahoitusta on Venäjän hallituksen puolesta muutenkin vähennetty.

– Rahoitus on aina ollut rajallista. Mutta nyt se on minimaalista, toteaa toinen Espanjassa asuva venäläinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)