Harjoitukseen osallistuu laskuvarjojoukkojen erikoisyksiköitä. www.mil.ru

Venäläiset erikoisjoukot saapuivat Valko-Venäjälle harjoituksiin

Joukot harjoittelevat lähellä Puolan rajaa.

Venäjän Pihkovan 76. Ilmarynnäkködivisioonan sotilaita on saapunut tiistaina Valko-Venäjälle. Joukot osallistuvat Slaavilainen veljeskunta -harjoitukseen. Venäjän puolustusministeriö tiedotti aiemmin, että kyse on laskuvarjojoukkojen erikoisyksiköistä.

Kyse on Venäjän, Valko-Venäjän ja Serbian asevoimien vuosittaisesta yhteisharjoituksesta. Tavallisesti harjoitukseen on osallistunut yhteensä noin 600 erikoisjoukkojen sotilasta ja niissä esimerkiksi harjoiteltu lentokentän kaappaamista takaisin sen vallanneelta aseistetulta ryhmältä. Esimerkiksi viime vuoden Serbian harjoituksiin osallistui 200 Venäjän laskuvarjojoukkojen erikoisyksiköiden sotilasta.

Serbia ei osallistu harjoitukseen tänä vuonna lainkaan ulkopoliittisista syistä. Serbia ilmoitti hiljattain jäädyttävänsä kaiken harjoittelutoiminnan vieraiden valtojen kanssa kuudeksi kuukaudeksi. Syyksi kerrottiin EU:n painostus Valko-Venäjän tilanteen vuoksi.

Tällä kertaa harjoitus vaikuttaa tavallista suuremmalta Serbian poisjäännistä huolimatta. Valko-Venäjän puolustusministeriön mukaan Slaavilaiseen veljeskuntaan ottaa osaa yhteensä jopa 1 500 sotilasta ja 150 ilma-alusta ja ajoneuvoa.

Harjoitus järjestetään maan länsiosassa Brestskin harjoitusalueella vain joidenkin kymmenien kilometrien päässä Puolan rajasta. Harjoitus suoritetaan Valko-Venäjän asevoimien erikoisjoukkojen komentajan alaisuudessa. Viisipäiväisessä harjoituksessa keskitytään terrorismin torjuntaan

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt