Onnettomuusbussi Kuenga-joen jäällä. Kuvakaappaus videolta. / Ren TV Novosti / Twitter.com

Venäläisbussi alas sillalta, 19 kuoli – video

Onnettomuudessa kuoli 19 henkeä.

Kia Granbird-mallin venäläisbussi putosi tänään sunnuntaina 1. joulukuuta alas sillalta suoraan katolleen Kuenga-joen jääkannelle Sretenskin piirissä Taka-Baikaliassa, Siperiassa. Jääpeite oli kestävämpi kuin bussi, jonka katto meni täysin lyttyyn.

Kuolonuhreja on 19, joiden joukossa on kaksi lasta ja linja-autonkuljettaja. Loukkaantuneita on yhteensä 21, joista 14 toimitettiin sairaalahoitoon kolmen ollessa kriittisessä tilassa. Yhteensä matkustajia linja-autossa oli 44.

Linja-auton rengas puhkesi ja kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan, jolloin se suistui alas sillalta läpi kaiteen. Kuski oli selvinpäin.

Paikalla kuvatussa ja televisiokanava Ren TV:n julkaisemassa videossa näkyy punaiseksi värjäytynyttä lunta ylösalaisin oleva bussin alla. Pelastustoimien vaikeutta lisäsi se, ettei raskaita koneita voinut käyttää jään pettämisriskin takia.

Taka-Baikalian viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan bussiyhtiötä vasteen turvallisuussäädösten rikkomisesta. Pelkästään tämän vuoden aikana yhtiötä oli sakotettu kolme kertaa turvallisuuslaiminlyönneistä. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on ohjeistanut viranomaisia auttamaan loukkaantuneita ja kuolonuhrien omaisia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt