X
SULJE MAINOS

Venäläinen ex-sotapäällikkö kehottaa Venäjän joukkoja lähtemään Ukrainasta

Entinen Itä-Ukrainan separatistijohtaja kehottaa alueella olevia ulkomaalaistaistelijoita poistumaan.

Itä-Ukrainan levottomuuksien alkamisesta vastuun ottanut Igor Girkin (alias Strelkov) on sitä mieltä, että separatistien puolella sotivien venäläisten tulisi luopua taistelemisesta ja lähteä Itä-Ukrainasta, Ukraine Today kertoo.

Venäläiselle Rusvesna-sivustolle puhuneen Girkinin mukaan separatistien välit rakoilevat pahasti ja kapinaliikkeet taistelevat yhä enemmän keskenään.

Girkin mainitsi esimerkkinä tunnetun kapinallistaistelijan Aleksander Bjednovin ja useiden hänen yksikkönsä miesten kuoleman uuden vuoden aattona.

”Lepakkomiehenä” tunnettu Bjednov johti väitetysti kidutuskeskusta jossakin päin Itä-Ukrainaa. Luhanskin kansantasavallaksi kutsutun separatistialueen joukkojen kerrotaan ”vapauttaneen” keskuksen.

Girkin kutsuu Bjednovin ja hänen miestensä kuolemaa murhaksi ja sanoo sen olevan vakava rikos kapinallisten tavoitteita vastaan.

Bjednovin väitetään joutuneen attentaatin uhriksi. Panssariajoneuvot olivat ilmeisesti pysäyttäneet Bjednovin auton ja mies oli ammuttu.

Ukrainalaismediassa tapausta on pidetty osoituksena eri separatistiryhmittymien kasvavista erimielisyyksistä.

Igor Girkin on Venäjän kansalainen. Omien sanojensa mukaan hän on palvellut Venäjän asevoimissa ja tiedustelupalvelussa. Hän on kertonut eronneensa palveluksesta ennen ryhtymistään sotapäälliköksi Itä-Ukrainassa.

Ukrainan turvallisuusneuvoston tiedottaja Andrei Lysenko kertoo Venäjän pyrkivän tuomaan kaikki separatistiryhmät yhtenäisen hallinnon alle, jotta levottomuudet saataisiin loppumaan.

Ukrainalaistiedustelun mukaan viime päivinä Venäjän ja Itä-Ukrainan välisen rajan yli on tullut maahan jälleen uusia venäläisjoukkoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt