Venäjän väitetään suunnitelleen vallankaappausta ja pääministerin murhaa Montenegrossa

Brittilehti Telegraphin lähteiden mukaan Venäjä oli valmis salamurhaamaan Montenegron pääministerin estääkseen maan Nato-jäsenyyden.

Lehti pohjaa tietonsa nimettömiin korkean tason virkamieslähteisiin. Tietojen mukaan Venäjä oli myös valmis masinoimaan maassa vallankaappauksen.

Suunnitelma murhata Montenegron länsimielinen pääministeri Milorad Djukanovic kaatui vain tunteja ennen sen toteuttamista.

Telegraphin tietojen mukaan suunnitelman taustalla olivat Venäjän turvallisuuspalvelun upseerit, jotka toimivat Moskovan käskystä.

Suunnitelma oli määrä toteuttaa lokakuun 16. päivä viime vuonna, eli maan parlamenttivaalien iltana. Pienen joukon Venäjän rekrytoimia montenegrolaisia oli määrä hyökätä maan parlamenttiin poliisiksi naamioituina, ampua pääministeri Djukanovic ja syöstä Nato-jäsenyyttä tavoitteleva maa kaaokseen. Montenegrossa on meneillään tutkinta vallankaappausyrityksestä.

Telegraphille puhuneen Montenegron puolustusministerin Predrag Boskovićin mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö suunnitelman takana olisi ollut Venäjä.

Kommentit