X
SULJE MAINOS

Venäjän ulkoministeriö pitää Suomen ja Ruotsin Nato-keskustelua ”vaarallisena”

Venäjän ulkoministeriön raportissa viitataan ”mahdollisiin kielteisiin seurauksiin” Ruotsin ja Suomen Nato-keskusteluista.

Voice of Russian englanninkielisen julkaisun lauantaina puolenpäivän aikaan julkaisemassa jutussa kerrotaan Venäjän ulkoministeriön raportista. Se on tehty maan suurlähettiläiden perjantaisesta tapaamisesta.

VOR:n otsikon mukaan ”Venäjä pitää keskusteluja Ruotsin ja Suomen liittymisestä Natoon vaarallisina – ulkoministeriö”.

Jutussa kerrotaan raportista, jonka mukaan ”Moskova suosii rakentavaa pohjoisen ja Itämeren alueen maiden dialogia ja tässä yhteydessä viittaa mahdollisiin kielteisiin seurauksiin, joita tulisi Ruotsin ja Suomen jatkuvista keskusteluista koskien Natoon liittymistä”.

Venäjän suurlähettiläät Tanskasta, Islannista, Liettuasta, Latviasta, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Virosta kokoontuivat uutisen mukaan Helsingissä perjantaina. Puheenjohtajana oli varaulkoministeri Vladimir Titov.

”Eräisiin Venäjän rajamaihin rakennettavan Naton infrastruktuurin ja Ruotsin ja Suomen jatkuvan sotilasliittoon liittymisen keskustelun tausta huomioiden korostettiin riskiä kielteisistä muutoksista pohjoisella ja Itämeren alueella, jota on perinteisesti luonnehdittu poliittisen ja sotilaallisen jännityksen matalan tason alueeksi”, Venäjän ulkoministeriön raporttia siteerataan.

Uutinen viittaa tähän raporttiin. Siinä mainitaan myös osanottajien maanmiesten oikeuksien ja etujen suojelemisen tehtävä ”erityisesti Baltian maissa” sekä esimerkiksi historian vääristelyn ja natsien sankaruuden vastustaminen. Osanottajien kerrotaan tavanneen Helsingissä ulkoministeri Erkki Tuomiojan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt