Verkkouutiset

Venäjän tukema Transnistria kutsuu reserviläiset aseisiin

Venäjän tukema Moldovan kapinallismaakunta Transnistria kutsuu nuoret miehet aseisiin, kertoo brittilehti The Telegraph.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Transnistrian presidentti Jevgeni Ševtšukin allekirjoittamassa määräyksessä kutsutaan ”kaikki 18–27-vuotiaat reserviläiset sotilastehtäviin armeijaan ja sisäisiin joukkoihin”. Määräys on voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

Pieni Transnistrian kaistale julistautui itsenäiseksi vuonna 1990 ja vuonna 1992 käydyn sodan jälkeen alueella on ollut venäläisjoukkoja. Transnistrian itsenäisyyden tunnustavat ainoastaan kolme muuta entisen Neuvostoliiton jäätyneiden konfliktien aluetta, eikä edes Venäjä tunnusta Transnistriaa.

Alueen tilanne on kiristynyt siitä lähtien, kun Ukrainan parlamentti päätti toukokuun lopussa irtisanoa Venäjän kanssa tehdyn sopimuksen joukkojen kauttakulusta Ukrainan läpi Transnistriaan.

Kesäkuun lopussa Transnistrian ulkoministeri Nina Štanški varoitti Moldovaa ja Ukrainaa vastatoimista niiden ”tuhoisille toimille”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)