Venäjän television video: Näin armeijamme valtaisi Euroopan – Prahan, Helsingin, Riikan, Varsovan, Lontoon

Venäjän TV5 esitteli uutislähetyksessään, miten lyhyt matka maan asevoimilla on muihin maihin.

TV5:n uutislähetyksen minuutin uutiskommentissa sunnuntaina oli paljon kuvakoosteita ja karttoja siitä, miten Venäjän asevoimat pystyvät menemään Eurooppaan.

Human Rights in Ukraine -nettisaitin mukaan lähetyksen ”performanssia” edelsi hyökkäys Puolan ulkoministeri Grzegorz Schetynaa vastaan, jonka puhetta toisen maailmansodan päättymisen muistotilaisuuksien pitokaupungeista on arvosteltu Venäjällä. Ihmisoikeussaitti epäilee, ettei lähetyksen venäläishuumori aukene puolalaisille, balteille ja muille naapureille.

Kuvitusvideolla näytetään, miten Varsovaan on Moskovasta vain 1 300 kilometriä. Videolla panssarit etenevät Berliinissä ja Saksan lippu lasketaan salosta Venäjän lipun tieltä.

Merkkilaukauksen kajahtaessa laskuvarjojoukot tulevat taivaalta. Näytetään Euroopan pääkaupunkien maisemakortteja. Kartalla punaiset nuolet etenevät Helsinkiin, Prahaan, Vilnaan ja Tallinnaan.

”Varsova on liian helppo. Moskovasta Puolan pääkaupunkiin on vain 1 300 kilometriä. T 90-tankki esimerkiksi pääsisi lähiöihin nopeammin kuin vuorokaudessa. Siinä ajassa ilmajoukot – ne tarvitsevat sinne vain kaksi tuntia – ovat ehtineet pitää harjoitukset, keittää juhlapuuron ja lihan ja silittää univormunsa. Tuntuuko siltä ettemme ole olleet Berliinissä pitkään aikaan? 9. toukokuuta (Voitonpäivä) on erinomainen mahdollisuus ystävyyskäynnille. Praha, Helsinki, Vilna, Tallinna, Riika – ne ovat kaikki lähistöllä. Juhlamielellä olevat venäläiset sotilaat pääsisivät puoleen noista kaupungeista jalan”.

Lontooseen kerrotaan olevan vain 2 500 kilometriä, joten Thamesillekin kuvitetaan Venäjän sotalaiva.

Oheisella Youtube-videolla raportti alkaa noin kohdassa 53:30.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt