Venäläisvaunu 4. panssaridivisioonan harjoituksissa. www.mil.ru

Venäjän tankkeja virtaa kohti Ukrainan rajaa

Itäisen Ukrainan rajalle on kuvien perusteella lähetetty panssarivaunuja.

Venäjä on lähettänyt viime viikkoina panssareita Itä-Ukrainan vastaisen rajansa tuntumaan. Verkkouutiset kertoi tässä, kuinka suuret määrät Venäjän Kaukoitään painottuneen Vostok-suurharjoituksen aikana reservivarastosta esiin kaivettuja vanhoja T-62-vaunuja päätyi lopulta Itä-Venäjän harjoituksien sijasta Kamensk-Shahtinskiin noin 20 kilometrin päähän Ukrainan rajasta.

Venäjän asevoimien liikkeitä avoimista lähteistä seuraavien mukaan Venäjän läntisen sotilaspiirin Kaartin 4. panssaridivisioonan T-80U-vaunuja on nyt kuvattu rautatatiellä Naro-Fominskissa noin 70 kilometrin päässä Moskovasta matkalla etelään. Paikannettujen kuvien perusteella myös uusi erä T-62-vaunuja on saapunut Kamensk-Shahtinskiin. Monissa kuvatuista vaunuista on ollut valkoisia tunnuksia.

4. panssaridivisoona suorittaa parhaillaan harjoituksia. Panssareiden oli kuitenkin määrä harjoitella  ”Moskovan ulkopuolella sijaitsevalla harjoitusalueella”.

Sosiaalisessa mediassa on kiinnitetty huomiota siihen, että myös 4. panssaridivisoonan rautatiella kuvattuihin tankkeihin on maalattu valkoisia tunnistusraitoja. Vastaavia merkkejä on nähty Venäjän Ukrainaan aikanaan lähettämässä kalustossa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt