Venäjän johto torkkui Putinin puheen aikana – katso kuvat

Venäjän presidentti Vladimir Putinin jättipuhe ei onnistunut vangitsemaan kaikki kuulijoita.

Vladimir Putin piti tiistaina vuotuisen Venäjän tilaa ruotivan puheensa. Tällä kertaa Putin keskittyi erityisesti Turkin ja sen valtiojohdon sättimiseen.

Liki tunnin mittainen puhe oli joistakin kovista lausunnoista huolimatta selvästi uuvuttavaa kuunneltavaa. Buzzfeedin Venäjän kirjeenvaihtaja Max Seddon on poiminut tähän juttuunsa joitakin puheen televisiolähetykseen tallentuneita korkean profiilin venäläistorkkujia. Unikeoista on jaettu runsaasti kuvia twitterissä (alla).

Heidän joukossaan ovat muun muassa Venäjän pääministeri ja entinen presidentti Dmitri Medvedev. Hänellä on tunnetusti vaikeuksia pysytellä hereillä valtiollisissa tilaisuuksissa. Medvedev joutui viime vuonna nettipilkan kohteeksi nukahdettuaan Sotshin olympialaisten avajaisissa.

Medvedevin lisäksi muun muassa valtion omistaman öljyjätin Rosneftin johtaja Igor Setsin torkahteli kesken puheen.

Myös Venäjän parlamentin ylähuoneen puhemiehellä Valentina Matvienkolla oli vaikeuksia pysyä hereillä. Vaikka Matvienko ei antautunutkaan täysin unelle, unohti poissaoleva rouva jatkuvasti osallistua muun yleisön aplodeihin.

Lähetyksen aikana monissa yleisökuvissa näkyi siellä täällä nukkuvia venäläisen valtaeliitin jäseniä.

Muita mielenkiintoisia yleisöhavaintoja olivat muun muassa pukujen ja solmioiden merestä nahkaliiveillä ja kaulatatuoinneillaan erottunut ”Putinin moottoripyöräjengiksi” kutsutun Night Wolves -moottoripyöräkerhon pipopäinen johtaja Aleksander Zaldostanov, lempinimeltään ”kirurgi”.

Hurjat paljastukset mafiakytköksistä eivät selvästikään vie paikkaa Putinin yleisöstä. Läsnä salissa oli nimittäin myös Venäjän valtakunnansyyttäjä Juri Tsaika.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt