LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Venäjän ja Pohjois-Korean hakkerit iskivät rokotejätteihin

Microsoft tiedottaa, että osa kyberhyökkäyksistä onnistui.

Microsoftin mukaan Venäjän ja Pohjois-Korean valtioiden kontrolloimat hakkeriryhmät ovat ottaneet kohteekseen useat rokotejätit, jotka ovat tehneet työtä toimivan ja turvallisen koronarokotteen eteen. Asiasta uutisoi BBC.

Kyberhyökkäykset on Microsoftin mukaan yhdistetty venäläiseen hakkeriryhmä ”Fancy Beariin” ja pohjois-korealaiseen hakkeriryhmä ”Zinciin” ja ”Ceriumiin”.

Brtiannian Kansallinen kyberturvallisuuskeskus on jo aiemmin ilmoittanut, että venäläiset hakkerit ovat ottaneet kohteekseen rokotetutkimuksen.

Venäjä on kieltänyt osallisuutensa hakkeri-iskuihin.

Kyberturvallisuusohjelmaa kehittävä Microsoft kertoi havainneensa useita hakkerointiyrityksiä, jotka kohdistuivat lääkeyhtiöihin.

Myös Kanadassa, Ranskassa, Intiassa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevat rokotetutkimukset joutuivat hyökkäysten kohteeksi.

Venäläiset hakkerit olivat yrittäneet hakkeroida järjestelmiä kokeilemalla miljoonia erilaisia salasanavaihtoehtoja. Yksi pohjois-korealaisista ryhmistä puolestaan lähetti Maailman terveysjärjestö WHO:n nimissä sähköposteja, joilla he yrittivät saada vastaanottajia luovuttamaan käyttäjätunnuksensa.

Microsoft tiedottaa, että useat hakkerointiyrityksistä epäonnistuivat, mutta jotkin myös onnistuivat.

Microsoft on vedonnut valtioihin ja pyytänyt, että kyberhyökkäyksiä ei kohdistettaisi terveydenhuoltoon.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt