City Star -hotelli Itä-Lontoossa.LEAL-OLIVAS / AFP) - LEHTIKUVA / AFP

Venäjän agentit juhlivat ja riehuivat hotellissa ennen myrkkyiskua

Salisburyn iskusta epäiltyjen venäläismiesten kerrotaan herättäneen huomiota hotellissa.

Epäillyt Venäjän sotilastiedustelu GRU:n agentit Aleksader Petrov ja Ruslan Boshirov viettivät rankan illan ennen Salisburyn hermomyrkkyiskua.

Daily Mailin lähteiden mukaan parivaljakko juhli yöllä kovaa ja metelöi huoneessaan Lontoon kahden tähden City Star -hotellissa. Raivoissaan olleiden hotellivieraiden sanotaan valittaneen miehistä henkilökunnalle.

Eräs vieras kertoo Petrovin ja Boshirovin polttaneen kannabista niin, että sen haju levisi hotellin käytävään. Todistajien mukaan miehet myös salakuljettivat prostituoidun huoneeseensa.

Brittilehti The Sunin sunnuntaipainoksen mukaan epäillyt agentit myös riitelivät hotellin henkilökunnan kanssa iskuaamuna ennen lähtöään Salisburyyn.

Tiedustelulähteiden mukaan Britannian Scotland Yardilla ja tiedustelupalvelu MI6:lla on hallussaan ”valtavat määrät” venäläisten syyllisyydestä osoittavaa todistusaineistoa, jota ei ole vielä tuotu julkisuuteen.

Britannian viranomaiset uskovat Petrovin ja Boshirovin yrittäneen surmata entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja hänen Julia-tyttärensä maaliskuussa venäläisvalmisteisella Novitshok-hermomyrkyllä. Venäläismiesten uskotaan matkustaneen peitehenkilöllisyyksillä, mutta aidoilla passeilla. Heidän hotellihuoneestaan löytyi jäämiä Novitshokista. Venäjän mukaan Petrov ja Boshirov ovat viattomia turisteja.

LUE MYÖS:  

Myrkytysepäillyn tiedoissa GRU:n suuntanumero

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt