Supon vuosikirjan mukaan ulkomainen tiedustelu pyrkii vaikuttamaan politiikkaan.

Venäjällä reagoitiin supon raporttiin – ”yllätys monille”

Venäjän valtion median mukaan Suomi on liittynyt väitteissään Ruotsin ja Norjan joukkoon.

Suomen turvallisuuspalvelu on liittynyt Norjan ja Ruotsin vastineittensa joukkoon tunnistaessaan Venäjän ja Kiinan pääasiallisiksi vakoilu-uhkikseen, Venäjän valtion media Sputnik kirjoittaa.

Venäläisuutisessa viitataan suojelupoliisin tällä viikolla julkaisemaan vuosikirjaan.

– Supon vuosiraportti korostaa ulkomaisten tiedustelupalvelujen palveluksessa olevien toimijoiden uhkaa, mikä on monille yllätys kun ottaa huomioon maan koon. Supon vuosikirjassa väitetään Venäjän ja Kiinan vakoilevan erityisen aktiivisesti, jutussa summataan.

Venäläismedia kertaa raportin sisältöä ja viitaa myös Ylen englanninkielisellä sivulla julkaistuun juttuun raportin julkistustilaisuudesta. Sputnik nostaa esiin supon päällikön Antti Pelttarin julkistamistilaisuuden toteamuksen siitä, ettei kevään eduskuntavaaleihin odoteta kohdistuvan merkittäviä vieraiden valtioiden vaikuttamisyrityksiä.

Venäläisuutisessa todetaan tämän suomalaiskannan ”merkitsevän poikkeusta kansainvälisestä trendistä, jossa Venäjää syytetään sekaantumisesta vieraiden valtojen vaaleihin”.

– Esimerkiksi Ruotsin viranomaiset puhuivat viime vuonna Venäjän vaalivaikuttamisesta ennen kuin vaaleja oli edes pidetty ja myönsivät myöhemmin, ettei mitään hakkerointia tapahtunut, jutussa todetaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt