Verkkouutiset

Venäjää vaaditaan poistamaan joukkonsa Transnistriasta, Sergei Lavrov varoittaa sodasta

Sergei Lavrovin mukaan Venäjän joukkojen poistamista Transnistriasta vaativat haluavat sotaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov arvostelee voimakkaasti ajatusta Venäjän joukkojen määräämisestä pois Transnistriasta. Virallisesti Venäjän Transnistrian sotilaat ovat rauhanturvajoukkoja.

Sergei Lavrov varoittaa Venäjän valtion media Sputnikin mukaan, että ajatus Venäjän rauhanturvaajien poistamisesta voi johtaa sotaan alueella.

Moldova ilmoitti viime viikolla aikovansa nostaa ”ulkomaisten sotilashenkilöiden poistamisen” Transnistriasta esiin seuraavassa YK:n yleiskokouksessa.

– En usko, että sotaa voi nähdä ennalta. Kukaan ei halua sitä – paitsi he, jotka ajoivat Moldovan hallituksen edustajat lähettämään viestin siitä, että meidän on poistettava sotilaamme Transnistriasta. Tätä Moldovan hallitukselle ehdottavat haluavat sotaa meidän ja Ukrainan ja meidän ja Moldovan välille, Lavrov totesi.

Transnistria on Moldovan ja Ukrainan välisellä raja-alueella sijaitseva yksipuolisesti Moldovasta itsenäistynyt alue. Venäjällä on siellä vahva sotilaallinen läsnäolo. Aluetta pidetään yhtenä itäisen Euroopan niin kutsutuista jäätyneistä konflikteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)