X
SULJE MAINOS
3M22 Tsirkon -ohjuksen koelaukaisu. / mil.ru

Venäjä testasi uutta hypersonista ohjusta Vienanmerellä

Tsirkon-ohjuksen sanotaan tuhonneen koemaalinsa suunnitelmien mukaisesti.

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut testanneensa onnistuneesti hypersonista 3M22 Tsirkon -ohjusta pohjoisen laivaston harjoituksessa.

Fregatti Admiral Gorshkov ampui ohjuksen kohteeseensa Vienanmerellä. Ministeriön mukaan koemaali tuhoutui suorasta osumasta.

Puolustusministeri Sergei Šoigun kerrotaan raportoineen harjoituksesta suoraan presidentti Vladimir Putinille, joka on kehottanut Venäjän aseteollisuutta kiihdyttämään uusien hypersonisten asejärjestelmien kehitystyötä.

National Interest -lehden mukaan Putin painotti hallituksen kokouksessa, että maan on onnistuttava kehittämään lisäksi uusia suurenergisiä laseraseita ja robotiikan sovellutuksia.

Marraskuussa aloitettujen Tsirkon-ohjuskokeiden on kerrottu jatkuvan vuoden loppuun asti. Asetta testataan viidessä koelaukaisussa merellä ja rannikolla sijaitsevia kohteita vastaan.

Sukellusveneisiin ja pinta-aluksiin sijoitettavan Tsirkon-merimaaliohjuksen väitetään väistävän nykyiset ohjuspuolustukset suuren nopeutensa ja väistöliikkeiden avulla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt