Verkkouutiset

Venäjä lupasi Ukrainalle rahaa ja halpaa kaasua

"Ystävyys on yhdistänyt Ukrainaa ja Venäjää toisiinsa."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin lupasi tiistaina taloudellista tukea Ukrainalle. Putin tapasi Moskovassa Ukrainan presidentin Viktor Janukovitshin.

Tapaamisen seurauksena Venäjä ostaa Ukrainan valtion velkakirjoja 11 miljardilla eurolla, kertoo BBC. Tämä tarkoittaa samaa kuin rahan lainaaminen.

Venäjä myy Ukrainalle kaasua jatkossakin alennuksella. Hinta on jo pudonnut 400 dollarista (291 euroa) 269 dollariin (195 euroa) kuutiometriltä.

Putinin mukaan taloudelliseen apuun ei sisälly ehtoja eikä vaatimuksia Ukrainalle.

– Ystävyys on yhdistänyt Ukrainaa ja Venäjää toisiinsa satojen vuosien ajan, ja olemmehan asuneet pitkään samassa maassa, Putin sanoi.

Putin ja Janukovitsh eivät keskustelleet Ukrainan liittymisestä Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin tulliliittoon. He kuitenkin allekirjoittivat sopimuksen taloudellisesta ja teollisesta yhteistyöstä.

Ukraina on neuvotellut kauppasopimuksesta myös EU-komission kanssa, mutta Janukovitsh on katkaissut neuvottelut.

Janukovitshin vastaiset mielenosoitukset jatkuvat Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Mielenosoittajat vaativat presidenttiään paljastamaan, mitä tämä on luvannut Putinille. He epäilevät, että Janukovitsh luopuu ukrainalaisista yrityksistä Venäjän hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)