Buyan-luokan korvetit ovat harjoitelleet aktiivisesti Mustallamerellä. / mil.ru

Venäjä ilmoitti laivaston sotaharjoituksesta Mustallamerellä

Yhdysvaltain laivaston kerrotaan peruneen kahden aluksensa siirron alueelle.

Venäjän laivasto on ilmoittanut järjestävänsä keskiviikkona laivaston kovapanosammunnan Mustallamerellä.

Graivoron- ja Vyshny Volochek -ohjuskorvettien kerrotaan harjoittelevan yhdessä Samum-ilmatyynyaluksen, fregatti Admiral Makarovin ja miinanraivausalus Ivan Golubetsin kanssa. Korvetit harjoittelivat alueella myös viime viikolla.

Alueen jännitteet ovat lisääntyneet kevään aikana, sillä Venäjän on arvioitu siirtäneen yli 80 000 sotilasta Krimin niemimaalle ja Ukrainan itärajan tuntumaan.

Yhdysvaltain hävittäjien USS Donald Cook ja USS Roosevelt piti saapua lähiaikoina Mustallemerelle. Torstaiaamuna Suomen aikaa tämä kuitenkin uutisoitiin peruutetun.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelivat tilanteesta tiistaina puhelimitse. Maiden välille on esitetty huippukokousta, joka voitaisiin järjestää mahdollisesti Suomessa.

Venäjän valtiollisessa mediassa on jo puhuttu ”väistämättömästä” sotilaallisesta konfliktista lännen kanssa. Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauerin mukaan Venäjän tavoitteena on provosoida reaktio Ukrainalta tai Nato-mailta.

– Emme aio lähteä Ukrainan kanssa mukaan tähän peliin, Kramp-Karrenbauer sanoi ARD-kanavan haastattelussa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt