Verkkouutiset

Venäjä harjoittelee kiistellyillä ydinohjuksilla lähellä Suomen rajaa

Venäjän asevoimat on aloittanut ohjusharjoitukset Leningradin alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Harjoituksissa sotilaat tekevät hyökkäyksiä yksittäisillä ja useilla ohjuksilla, ilman että taisteluvalmiita ohjuksia laukaistaan”, eversti Igor Muginov toteaa Venäjän puolustusministeriön läntisen sotilasalueen tiedotteessa.

Harjoitukset pidetään Leningradin alueella. Alue rajoittuu luoteessa Suomen rajaan ja pohjoisessa Karjalan tasavaltaan.

Muginovin mukaan harjoituksissa käytetään liikuteltavia Iskander-ohjusjärjestelmiä ja isketään useisiin kohteisiin, jotka simuloivat vihollisen komentopaikkoja ja tutka-asemia. Harjoitukset suoritetaan täydessä radiohiljaisuudessa.

Iskander on lyhyen matkan ballistinen ohjus. Sen kantama on 500 kilometriä ja se osuu venäläislähteiden mukaan kohteeseensa 5-7 metrin tarkkuudella. Ohjus voidaan varustaa ydinkärjellä. Venäjä on tiettävästi siirtänyt niitä muun muassa Kaliningradiin Itämerelle ja miehitetylle Krimin niemimaalle.

Yhdysvallat ja Venäjä sopivat vuonna 1987 INF-sopimuksen, jonka myötä suurvallat luopuivat kantamaltaan 500–5500 kilometrin ydinaseista Euroopassa. Monet asiantuntijat katsovat Iskander-ohjusten rikkovan sopimusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)