Verkkouutiset

”Velkakello tikittää” – Budjettiehdotus ei riitä työllisyystavoitteen saavuttamiseksi

Risto E. J. Penttilän mukaan hallituksen asettamaa 72 prosentin työllisyystavoitetta on mahdoton saavuttaa ilman matalapalkkatöiden lisääntymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus ei Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän mukaan sisällä riittäviä toimia, jotta hallituksen tavoite 72 prosentin työllisyysasteesta saavutettaisiin vaalikauden aikana.

– Rehellisesti on myönnettävä, että budjetti ei yksin voi ratkaista työllisyysongelmaa. Tarvitaan voimakkaita reformeja työmarkkinoille ja verotukseen. Hallituksen on aloitettava reformien valmistelu ensi vuoden puoliväliriiheä silmällä pitäen, Penttilä toteaa tiedotteessaan.

Penttilä muistuttaa, että velkakello tikittää edelleen. Velkaantumista valtio jatkaa ensi vuonna lähes 6 miljardilla eurolla. Vuoden 2017 lopussa valtion velkaantumisen arvellaan olevan 111 miljardia euroa.

Penttilän mukaan hallituksen tähänastiset toimet eivät riitä Suomen kurjan taloustilanteen korjaamiseen, eikä vetoapua ole odotettavissa maailmantaloudesta. Siksi hallituksen pitää hänen mielestään ottaa tavoitteeksi merkittävien talousreformien valmistelun ensi vuoden puoliväliriiheen.

Penttilä pitää hyvänä valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäen avausta matalapalkkatöiden tarpeellisuudesta.

– Ilman matalapalkkatöiden lisääntymistä hallituksen asettamaa 72 prosentin työllisyystavoitetta on mahdotonta saavuttaa. Ja ilman parempaa työllisyyttä nykyisiä palveluja ei voida ylläpitää.

Esimerkkinä tarvittavista toimista Penttilä mainitsee aikaisemmin esittämänsä ehdotuksen turvapaikanhakijoiden määräaikaisesta työllistämisestä pienemmällä palkalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)