Peter Östman. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Velkaantuminen huolettaa – ”Hallitus ei edes yritä”

Massiivinen velkaantuminen nostaa tarvetta työllisyystoimille, kansanedustaja sanoo.

Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östmanin mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus ei ole pitämässä huolta julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyydestä, vaikka on samalla nostamassa valtionvelkaa uuteen ennätykseen.

– Vaikka voimakasta elvytyspolitiikkaa ja sen seurauksena kasvavaa valtionvelkaa voidaan kriisitilanteessa perustella, on myös tiekartan ulos julkisen talouden epätasapainosta sisällettävä konkreettisia virstanpylväitä, Östman sanoo mielipidekirjoituksessaan Ilkka-Pohjalaisessa.

Hänen mukaansa hallitus ei ole esittänyt riittävän konkreettisia toimia työllisyysasteen nostamiseksi, vaikka käynnissä olevan massiivisen velkaantumisen myötä tarve työllisyysasteen nostolle kasvaa entisestään.

– Hallitus ei edes yritä saada julkista taloutta tasapainoon vuonna 2023, vaan lykkää tavoitetta suosiolla vuoteen 2030.

Östmanin mukaan esimerkiksi paikallisen sopimisen mahdollistaminen olisi erittäin tarpeellista, sillä se mahdollistaisi suuremman joustavuuden ja pitkällä aikavälillä korkeamman työllisyyden. Myös sosiaaliturvauudistus on hänen mukaansa välttämätön, jotta työtä olisi kannattavampaa ottaa vastaan.

– Kyse on isosta uudistuksesta, eikä sitä voida enää siirtää. Mutta tätä menoa uudistus ei etene ajatusta pidemmälle.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt