Olli Sarekoski. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Veikkaus aikoo vähentää 400 työntekijää

Yhtiö suunnittelee uudistuksia pelipaikkoihinsa ja pelipöytätoimintansa lopettamista ravintoloissa.

Veikkaus aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on 1 300 henkilöä. Arvioitu henkilöstövähennys on noin 400 henkilöä, joista suurin osa on osa-aikaisia.

– Huolehdimme Veikkauksen tulevaisuudesta kiristyvässä digitaalisessa kilpailutilanteessa, toimitusjohtaja Olli Sarekoski toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa asiointi siirtyy voimakkaasti digikanavaan, ja kaupan rakennemuutoksen seurauksena Veikkauksen myyntipaikkaverkosto on viime vuosina supistunut merkittävästi.

– Tästä syystä suunnittelemme merkittäviä uudistuksia omiin pelipaikkoihimme ja ravintolapelipöytätoiminnan lopettamista. Lisäksi suunnittelemme tehostavamme asiamiesmyyntitoimintojen organisoitumista, Sarekoski kertoo.

Veikkauksella on kaikkiaan 187 pelipöytää 162:ssa ravintolassa. Uudelleenjärjestelyillä yhtiö tavoittelee kustannusrakenteen uudistamista ja toiminnan tehostamista.

Noin puolet neuvottelujen piiriin kuuluvasta henkilöstöstä työskentelee pääkaupunkiseudulla ja loput muualla Suomessa. Suunnitelluilla muutoksilla ei ole vaikutusta Veikkauksen asiamiesten myyntiverkostoon.

Veikkauksen henkilöstömäärä on noin 2000.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt