Veera Ruoho siirtyi kokoomuksen kansanedustajaksi

Hajaantuneista perussuomalaisista eronnut kansanedustaja oli jonkin aikaa omassa eduskuntaryhmässään.

Kansanedustaja Veera Ruoho, 47, ilmoitti siirtymisestään kokoomukseen perjantaina. Hän kertoi asiasta puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen koolle kutsumassa tiedotustilaisuudessa.

Veera Ruoho kävi aiemmin perjantaina eduskunnan keskuskansliassa jättämässä ilmoituksen liittymisestään kokoomuksen eduskuntaryhmään. Kalle Jokinen sanoi olevansa iloinen asiasta ja toivotti kansanedustajan tervetulleeksi.

Veera Ruoho on poliisi, valtiotieteen kandidaatti ja taekwondon MM-pronssimitalisti 1993.

Hänet valittiin perussuomalaisista eduskuntaan Uudeltamaalta 2015 vaaleissa 2 563 äänellä.

– Päätös oli tietysti raskas tehdä. Pitkään loikkaan vaadittiin voimaa, Veera Ruoho sanoi tiedotustilaisuudessa ja totesi olevansa helpottunut.

– En ole muuttunut miksikään. Tavoitteeni ovat edelleen samat, keinot ovat erilaiset. Olen kiitollinen kaikille perussuomalaisille kaikesta, mutta nyt on katse tulevaisuudessa.

– Kokoomus on puolueena uskottava, vaikuttaja ja vaikuttava toimija. Myös puolue, jolla on laaja ymmärrys kansalliseen turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä, jotka ovat luonnollisesti minulle poliisitaustaisena kansanedustajana tärkeitä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä on tämän jälkeen 38 kansanedustajaa.

Eduskunta äänesti viime viikolla hallituksen luottamuksesta. Verkkouutiset kertoi tuolloin, että oman eduskuntaryhmänsä muodostanut Veera Ruoho äänesti hallituksen puolesta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt