Veera Ruoho. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Huumeasenteet ovat muuttuneet vaarallisesti”

Kansanedustaja Veera Ruohon mukaan myös miedot huumeet heikentävät käyttäjien elämänhallintaa.

Kokoomuksen poliisitaustainen kansanedustaja Veera Ruoho kertoo olevansa huolissaan huumausaineiden käytön leviämisestä tuoreiden uutisten valossa. Huumerikokset ovat usein linkittyneitä muihin törkeisiin rikoksiin, kuten seksuaalirikoksiin.

– Huumemyönteiseksi muuttuva kulttuuri tuo mukanaan vaarallista ja rikollista kehitystä: jopa lapsia hyväksikäytetään ja raiskataan. KRP:n syyteharkintaan saattamassa laajassa suomalaisten miesten ”seksuaalirinki”-rikosepäilyssä törkeiden rikosnimikkeiden muassa on myös huumerikoksia, Veera Ruoho toteaa tiedotteessa.

– Tavallisen ihmisen on vaikea edes käsittää julmuutta, että Suomessa on tuotettu väkivaltaista materiaalia lasten hyväksikäytöstä. Poliisi taas näkee työssään, mihin kaikkeen päihteiden vaikutuksenalainen kykenee, Ruoho jatkaa.

Hän huomauttaa, että myös mietoja huumeita säännöllisesti käyttävien nuorten elämänhallinta heikkenee, opinnot jäävät usein kesken ja syrjäytymisvaara työelämän ulkopuolelle on selvä.

– Apatia ja mielenterveysongelmat lisääntyvät ja on muistettava, että kannabispsykoosissa on tehty itsemurhia, Ruoho sanoo.

Liikenteeseen lisää huumetestejä

Veera Ruohon mukaan tietullien sijasta autoteille olisi saatava lisää huumetestejä. Pääkaupunkiseudun rattijuopoista jo noin puolet on vaarallisia ”huumeratteja”.

– Mikä onkaan todellinen osuus, sillä liikennevalvontaankaan ei poliisin resursseja ole riittävästi. Tietullien sijaan vaadinkin huumetestejä teillemme, Ruoho toteaa.

Hän huomauttaa, että Euroopassa on saatu esimerkkejä siitä, kuinka mietojen huumeiden laillistaminen on vankistanut myös kovien huumeiden liikkumista.

– Suomen huumausainestrategia on vuodelta 1997. Se tulee päivittää tähän päivään yhdessä tieteellisten kuin kokemusasiantuntijoiden kanssa lainsäätäjien tukena, Ruoho sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt