Vastavalmistuneista työllistyi vuoden sisällä kaksi kolmannesta

Vastavalmistuneiden työllisyys jatkoi heikkenemistään toissa vuonna, ja työllistyminen on ollut huonompaa kuin vuoden 2009 taantuman jälkeen

Tutkinnon suorittaneista oli vuonna 2014 Tilastokeskuksen mukaan töissä vuoden kuluttua valmistumisesta 66 prosenttia. Työllistyminen oli kaksi prosenttiyksikköä heikompaa kuin edellisen taantuman aikana vuonna 2009.

Parhaiten sijoittuivat suojelualalta valmistuneet, joista työllisiä oli yli 90 prosenttia. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta valmistuneistakin työllisiä oli vajaa 90 prosenttia.

Työttömiä oli eniten tekniikan ja liikenteen alalla, missä heitä oli 22 prosenttia valmistuneista.

Vuonna 2014 päätoimisesti työskenteli vastavalmistuneista 51 prosenttia. Opiskelujen ohella oli töissä 15 prosenttia. Työttömien osuus kasvoi kaksi prosenttiyksikköä 13 prosenttiin.

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen suorittaneista 20 prosenttia oli työttöminä. Työssä oli 65 prosenttia, joista työn ohella opiskeli yhdeksän prosenttia.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista 10 prosenttia ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneistakin lähes yhdeksän prosenttia oli työttömänä. Molemmilta koulutusasteilta 83 prosenttia työllistyi.

Tohtoreiden työllistyminen heikkeni toissa vuonna lähes neljä prosenttiyksikköä edellisestä vuodesta. Vastavalmistuneista tohtoreista oli töissä 84 prosenttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt