Vastaus ministerin alkoholilakipohjaan: Vahvoista oluista ja viineistä puhutaan vielä

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kaipaisi esitettyä rohkeampia uudistuksia alkoholilakiin.

”Selvät edistysaskeleet esimerkiksi ravintoloita ja asiakkaita turhaa kiusaavan aikansa eläneen normiston purkuun ovat tervetulleita. Näiden askeleiden lisäksi rohkeuden on riitettävä ottamaan kunnon harppaus myös kauppojen alkoholimyynnin vapauttamiseksi”, kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo toteaa tiedotteessaan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) esitteli torstaina pohjaehdotuksensa alkoholilain kokonaisuudistuksesta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ministerityöryhmälle.

Wallinheimo pitää sitä hyvänä alkuna, mutta kannustaa vieläkin rohkeampaan uudistukseen.

Ministeri Rehulan ehdotuksessa esimerkiksi vahvat oluet ja viinit eivät olisi tulossa vähittäiskaupan valikoimiin. Myöskään vähittäiskaupan myyntiaikarajoja alkoholille ei oltaisi laajentamassa.

Kokoomuksen piiristä on Wallinheimon mukaan annettu aiemmin useampia ehdotuksia vähittäiskaupan alkoholimyynnin vapauttamiseksi.

”Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen oli hallituksen parhaita päätöksiä eikä kauppoja koskevaa normien purkua ole syytä jättää siihen”, hän sanoo.

Wallinheimon mukaan norminpurun kunnianhimon tasosta käydään vielä keskustelua.

”Sekä vahvoista oluista että viineistä puhutaan varmasti. Ministerin ehdotus on pohja keskustelulle, mutta alkoholilain uudistus on koko hallituksen päätös”, Wallinheimo jatkaa.

Kommentit