X
SULJE MAINOS

Vasemmistonuorten puheenjohtaja: Sisäministerin pysäytettävä uusnatsismi

Anni Ahlakorpi pelkää, ettei Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa pahoinpidellyn ja myöhemmin vammoihinsa kuolleen nuoren miehen tapaus jää ainoaksi.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi vaatii sisäministeri Paula Risikkoa (kok) ryhtymään välittömästi toimiin poliittisen väkivallan kitkemiseksi ja sen varmistamiseksi, että poliisi turvaa puolueettomasti ihmisiä kaduilla. Ahlakorpi ihmettelee, miksi poliisi ei puuttunut uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen viikko sitten Helsingissä järjestämään tilaisuuteen, jossa pahoinpidelty ohikulkija kuoli saamiinsa vammoihin perjantaina.

Jimi Karttusen kuolema on saanut laajaa huomiota mediassa, ja sosiaalisessa mediassa on vaadittu tiukempaa puuttumista väkivaltaan.

Poliisi ei ole vahvistanut, että Karttusen kuolema liittyisi paikalla järjestettyyn Kansallisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen.

Karttusen isä kertoo Iltalehdelle, että hänen poikansa kulki muutaman ystävänsä kanssa mielenosoittajien ohi ja sanoi mielipiteensä rasistisesta toiminnasta.

– Sen seurauksena hänen kimppuunsa hyökättiin. Häntä lyötiin ja hänet tönäistiin katuun, isä kertoo Iltalehdelle.

Jimi karttunen kuoli perjantaina iltana Meilahden sairaalassa päävammasta johtuneeseen aivoverenvuotoon.

Vasemmistonuorten Ahlakorpi kysyy, miksi väkivaltaiset uusnatsit ylipäänsä saavat kokoontua keskellä päivää keskellä Suomen suurinta kaupunkia.

‒ Risikon on otettava tarkasteluun väkivaltaisten järjestöjen laillisuus, ja yleisen turvallisuuden sekä Suomea velvoittavien kansainvälisten sopimusten nimissä ryhdyttävä tarvittaviin toimiin niiden kitkemiseksi, Ahlakorpi sanoo Facebookissa.

Hänen mukaansa tapahtuma osoittaa, että sanoista tekoihin voi olla hyvin lyhyt matka. Uusnatseja tukevissa Facebook-ryhmissä on iloittu avoimesti Karttusen kuolemaa.

– En voi käsittää sitä vihaa, joka saa riisumaan toiselta tämän ihmisarvon ja ihmisyyden, oikeuttamaan hengen riistämisen, tai iloitsemaan kuolemalla, Ahlakorpi toteaa.

Hänen mukaansa on enää turha kuvitella, ettei suomalainen äärioikeisto ole uhka yleiselle turvallisuudelle.

– Niin pitkään, kun Suomen virkavalta on kykenemätön puuttumaan avoimen rasistiseen toimintaan, niin pitkään, kun hallituspuolueen jäsenet saavat flirttailla rasismin kanssa ja olla avoimen rasististen järjestöjen aktiivisia jäseniä, niin pitkään, kun muut hallituspuolueet antavat hiljaisen hyväksyntänsä rasistiselle hallituskumppanilleen – niin pitkään on aihetta pelätä, ettei Jimi Karttusen kohtalo jää ainoaksi laatuaan, Ahlakorpi sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt