Aino-Kaisa Pekonen ja Li Andersson. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Vasemmistoliitto jatkaa samoilla ministereillä

Paavo Arhinmäen mukaan puolue on tietoisesti pysynyt erossa hallituksen ympärillä käydystä poliittisesta pelistä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen jatkavat entisillä ministerisalkuillaan.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät valinnoista maanantaina pidetyssä kokouksessa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan puolue on välttänyt tietoisesti osallistumasta hallituksen ympärillä käytyyn poliittiseen peliin.

– Uusvanhan hallituksen nimittämisen jälkeen olennaisinta on, että työrauha palautuu ja koko hallitus pääsee jatkamaan sitä työtä, jonka suomalaiset viime kevään vaaleissa sen valitsivat tekemään. Sosiaalisesti ja ympäristöllisesti oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentaminen vaatii nyt hallituksen kaiken energian ja huomion, Arhinmäki toteaa tiedotteessa.

Aino-Kaisa Pekosen mukaan eronneen pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus ”käänsi politiikan suunnan”.

– Nyt uuden hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on palauttaa ihmisten luottamus politiikkaan. Sen me voimme tehdä hyvällä yhteistyöllä ja lisäämällä avoimuutta entisestään poliittiseen päätöksentekoon, Pekonen sanoo.

Uusi hallitus nimitetään tiistaina 10. joulukuuta. Kaikki Antti Rinteen hallitukseen osallistuneet puolueet jatkavat myös Sanna Marinin (sd.) hallituksessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt