Verkkouutiset

Vasemmistoliitto esittää kärkihankkeeksi kuuden tunnin työpäivää

Vasemmistoliitto esittää muutoksia hallituksen kärkihankkeisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen esitti keskustelussa hallituksen kärkihankkeista panostamista koulutukseen, nuorisotakuuseen, työllistämiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen.

– Vaikeina aikoina koulutus ja tutkimus tarvitsevat rahoitusta. Niistä syntyy uusia innovaatioita ja tuotekehitystä, joiden avulla vientiteollisuus saadaan nousuun, hän sanoi keskiviikkona eduskunnassa.

Pekosen mukaan hallitus yrittää nyt ohjailla tutkimusrahoitusta.

– Innovaatiot eivät synny pakotetusti. Siksi hallituksen logiikkaa on vaikea ymmärtää, hän sanoi.

Työllistämisen vauhdittamiseksi vasemmistoliitto puolestaan esittää hallitukselle kokeilua siirtymisestä kuuden tunnin työpäivään entisellä palkalla.

– Ruotsissa sekä työn tuottavuus että työhyvinvointi ovat lisääntyneet vastaavan kokeilun myötä. Työpäivää lyhentämällä on työtä mahdollista myös jakaa entistä useammalle ja näin vähentää työttömyyttä, Pekonen sanoi.

Vasemmistoliitto rahoittaisi omat kärkihankkeensa ottamalla käyttöön uusia keinoja harmaan talouden torjumiseksi, tukkimalla verovuotojen väyliä veroparatiiseihin ja luomalla pääomaverotukseen tuloverotuksen kaltaisen progression.

Pekosen mielestä hallituksen suunnittelemat leikkaukset johtavat ainoastaan uusiin leikkauksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)