”Vasemmistolainen perustulo mahdollistaisi työstä kieltäytymisen”

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäisen mukaan osa vasemmistosta tavoittelee tietoisesti perustulomallia, joka mahdollistaisi työstä kieltäytymisen.

”Ymmärtääkseni vasemmistolainen perustulo olisi niin korkea, että se mahdollistaisi (matalapalkka) työstä kieltäytymisen”, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen kirjoittaa twitterissä.

Hän vastasi kokoomuksen kansanedustajan Juhana Vartiaisen tviittiin.

”Monien mielestä olisi väärin täydentää pientä palkkaa sosiaaliturvalla. Mutta juuri tämä lienee suositun perustulon perusajatus”, Vartiainen pohti.

”Ehkä todella. Eli ’tarkoitus’ on romahduttaa työllisyys vaikka eivät sitä tiedosta”, Vartiainen vastasi Kärkkäisen kommenttiin.

Kärkkäisen mukaan tämä on ”osalla ihan tietoinen tavoite”.

Hän perustelee väitettään Voima-lehden jutulla, jossa kerrotaan, että työntekijöiden neuvotteluaseman muuttaminen on vasemmistoliiton kansanedustajan Anna Kontulan mukaan puolueen perustulomallin keskeinen tavoite.

”Perustulo on uudenlainen lakkoase tilanteessa, jossa suuren tehtaan pysäyttäminen ei enää toimi. Sen taustalla on tulonjakoon liittyvä ajatus, että vauraus nykytaloudessa syntyy yhteisistä resursseista, jotka¬ eivät kuulu vain tuotantoketjun viimeiselle lenkille”, Kontula totesi Voimalle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt