Pistoolin muotoiset kännykänkuoret muistuttavat poliisin mukaan huomattavasti aitoa asetta. Vällingbyn poliisi / Facebook.

Poliisi varoittaa aseen näköisistä puhelinkuorista: Pahoja seurauksia

Asetta muistuttavien puhelinsuojuksien käyttö voi aiheuttaa vaikeita tilanteita.

Ruotsissa Vällingbyn poliisilaitos on huolestunut pistoolia muistuttavien kännykkäkoteloiden käytöstä. Poliisin mukaan pistoolin malliset kotelot näyttävät olevan yhä suositumpia.

− Tärkeä varoitus: Poliisin tietoon on tullut, että kuvassa näkyvän kaltaiset mobiilisuojukset ovat yhä tavallisempia, ja niitä saa eri väreissä. Jos tällainen suojus on esimerkiksi housuntaskussa, siitä voi aiheutua uskomattoman suuret seuraukset. Suositamme, että tällaisten suojusten ostoa ja käyttöä vältetään, Vällingbyn poliisi kirjoittaa Facebookissa.

− Poliisi työskentelee jokaisen turvallisuuden eteen. Oheisen kaltaiset kuoret voivat aiheuttaa seurauksia, joista me tai sinä, joka niitä käytät, olet kiinnostunut.

Tukholman poliisin tiedottaja Ola Österlingin mukaan puhelinkuori muistuttaa hyvin paljon oikeaa pistoolia varsinkin housuntaskussa.

− Niiden käyttö ei ole laitonta mutta sopimatonta, koska ei-toivottuja tilanteita voi tulla. Jos esimerkiksi kauppias näkee tuollaisen käytössä, se voi aiheuttaa turhaan pelkoa, Ola Österling kommentoi Stockholm Direktille.

Hänen mukaansa muun muassa aseita muistuttavat lelut ovat aiemmin aiheuttaneet epämiellyttäviä tilanteita.

❌Viktig varning ❌Det har kommit till polisens kännedom att mobilskalen som ni ser på bilden ovan blir vanligare och…

Posted by Polisen Vällingby on Wednesday, October 17, 2018

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt