Mosambikin hallituksen joukkoja. www.youtube.com

Varoitus ISIS:n laajasta aluevaltauksesta – USA:n erikoisjoukot asemissa

Islamistikapinalliset ovat valloittaneet Palman kaupungin Mosambikissa.

Terroristijärjestö Isisin pelätään tekevän Mosambikissa laajan aluevaltauksen samalla tavalla kuin vuonna 2014 Pohjois-Irakissa, kertoo uutissivusto CBS News.

Yhdysvaltain ulkoministeriön virkailijan mukaan jihadistien Mosambikissa käyttämät taistelutaktiikat muistuttavat hyvin paljon terroristiryhmän seitsemän vuotta sitten käyttämiä taktiikoita Irakissa ja Syyriassa.

Kymmeniä ihmisiä on kuollut ja useita on kadoksissa Mosambikissa, missä islamistikapinalliset ovat valloittaneet Palman kaupungin maan pohjoisosissa.

Isis on ilmoittanut tehneensä iskun. Paikallisilla islamistikapinallisilla kerrotaan olevan yhteyksiä Isisiin

Islamistit käynnistivät hyökkäyksenä viime viikon keskiviikkona Palmassa, joka sijaitsee Cabo Delgadon maakunnassa lähellä maakaasuesiintymää, jonka hyödyntämisessä on mukana muun muassa ranskalainen öljy-yhtiö Total.

Konflikti Cabo Delgadon alueella alkoi vuonna 2017. Lähes 3 000 ihmisen arvioidaan kuolleen.

Yhdysvallat on lähettänyt erikoisjoukkoja Mosambikiin taistelemaan islamistisia kapinallisjoukkoja vastaan. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Yhdysvaltojen armeijan vihreiden barettien on tarkoitus kouluttaa Mosambikin turvallisuusjoukkojen sotilaita kahden kuukauden ajan.

Yhdysvallat nimesi Mosambikin kapinallisryhmän hiljattain terroristijärjestöksi sen Isis-yhteyksien vuoksi.

Yhdysvaltain erikoisjoukot auttavat Mosambikin turvallisuusjoukkoja estämään terrorismin ja väkivaltaisen ekstremismin leviämistä.

Koulutusjakson jälkeen vihreiden barettien kerrotaan osallistuvan terrorismin vastaisiin operaatioihin paikallisjoukkojen rinnalla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt