X
SULJE MAINOS
Mies kirjautumassa sähköisellä tunnistautumisella Suomi.fi sivuille lokakuussa 2018. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Varoitus: Huijausviestejä liikkeellä Suomi.fi-viestien nimissä

Viesteissä kehotetaan avaamaan dokumentti viestissä olevasta painikkeesta tai linkistä.

Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle, joka on Suomi.fi-verkkopalvelun näköinen. Kyseessä on tietojenkalastelusivu, jonka tarkoituksena on hankkia henkilötietoja ja kirjautumistietoja, kuten pankkitunnuksia.

Suomi.fi-viestit ei lähetä koskaan linkkejä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos kansalaisella on käytössään Suomi.fi-viestit, hän saa ilmoituksen Viestit-palveluun tulleista julkishallinnon viestistä sähköpostiinsa tai Suomi.fi-mobiilisovellukseen.

Suomi.fi-viestien sähköpostiin lähettämissä ilmoituksissa ei ole koskaan linkkiä, eikä niissä pyydetä lataamaan dokumentteja tai antamaan henkilötietoja.

Jos olet saanut viestin:

• Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä.
• Älä vastaa viestiin.
• Älä syötä tietojasi sivustolle, johon olet mennyt sähköpostin kautta saamastasi linkistä.
• Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun. Tee rikosilmoitus.

Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitävä Digi- ja väestötietovirasto selvittää tapausta turvallisuusviranomaisten kanssa.

Jos sinulla on käytössäsi Suomi.fi-viestit, näin käytät niitä turvallisesti:

• Kirjoita selaimen osoitekenttään osoite https://www.suomi.fi, jonka kautta pääset kirjautumaan Viestit-palveluun tai lataa matkapuhelimeesi Suomi.fi-sovellus: Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta
• Älä koskaan siirry sivustolle sähköpostiisi tai tekstiviestillä tulleen viestin kautta.
• Älä siirry Suomi.fi-viesteihin hakukoneen tulosten kautta.

Kun olet kirjautunut Viestit-palveluun tai käytät Suomi.fi-sovellusta, voit turvallisesti avata Saapuneet-kansiossa olevia liitetiedostoja ja linkkejä. Suomi.fi-viestit on tietoturvallinen tapa vastaanottaa viestejä eri viranomaisilta. Viestit-palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortissa olevalla varmenteella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt