Turun vankila. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vankilaan osasto taklaamaan järjestäytynyttä rikollisuutta

Turun vankilaan perustetaan 8-paikkainen valtakunnallinen varmuusosasto.

Turun vankilaan ensi vuoden alussa perustettava uusi varmuusosasto tarvitaan vankiloiden järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi sekä henkilökunnan työturvallisuuden ylläpitämiseksi.

Tavoitteena on vähentää järjestäytyneen rikollisuuden vaikutusmahdollisuuksia vankeusaikana.

– Uusi varmuusosasto lisää henkilöstön työturvallisuutta. Meillä on ollut tänäkin vuonna muutamia väkivaltaisia hyökkäyksiä henkilökuntaa kohtaan ja tekojen takana näyttää olevan järjestäytyneen rikollisuuden edustajia, toteaa Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Arto Kujala tiedotteessa.

Riihimäen vankilassa toimii tällä hetkellä valtakunnallinen varmuusosasto sekä toinen määräaikainen varmuusosasto, jonka määräaika päättyy tämän vuoden lpussa.

Varmuusosastolle voidaan sijoittaa vanki enintään kolmen kuukauden määräajaksi kerrallaan, minkä jälkeen on tehtävä uusi arvio sijoituksen jatkamisen tarpeesta.

Uusi varmuusosasto mahdollistaa varmuusosastolle sijoitettavien vankien monipuolisemman sijoittelun ja auttaa vankeusaikaisen rikollisuuden estämisessä, joka on yksi vankeuden täytäntöönpanon tavoitteista.

Kujalan mukaan Rikosseuraamuslaitos haluaa taata myös muille vangeille turvallisen rangaistuksen täytäntöönpanon vankeusaikana ja vähentää vankien välistä väkivaltaa.

Vankiloita on myös ohjeistettu kieltämään vangeilta omien vaatteiden käyttö, jos niillä on ollut tarkoitus ilmentää kuulumista järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja tiettyyn jengiin.

Turun vankilan varmuusosaston kustannukset tulevat olemaan noin 520 000 euroa, josta henkilöstökuluja noin 450 000 euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt