X
SULJE MAINOS
Kerrostaloja Helsingin Töölössä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Vanhojen osakeasuntojen kauppa tasaantui lokakuussa

Tammi-kesäkuussa asuntokauppaa on tehty 10,5 miljardilla eurolla.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat lokakuussa viime vuoteen verrattuna suurimmissa kaupungeissa ja kaikilla suuralueilla Itä-Suomea ja pääkaupunkiseudun kehyskuntia lukuun ottamatta.

Syyskuuhun verrattuna hinnat nousivat koko maassa 1,1 prosenttia.

Lokakuussa kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin vajaa kaksi prosenttia enemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuosi sitten.

Suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Helsingissä ja Tampereella. Vuodesta 2015 hinnat ovat nousseet Helsingissä yli 28 prosenttia ja Tampereella lähes 19 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla kerrostaloasuntojen hinnat nousivat vuodentakaiseen verrattuna 6,2 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat 4,8 prosenttia.

Suuralueittain tarkasteltuna vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat lokakuussa vuositasolla eniten Etelä- ja Pohjois-Suomessa. Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa melkein 15 prosenttia ja pysyneet lähes ennallaan Pohjois-Suomessa ja Länsi-Suomessa.

Itä-Suomessa hinnat ovat laskeneet vajaa 19 prosenttia.

Asuntokauppojen määrä nousi toisella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta koko maassa 45 prosenttia.

Suurten kaupunkien – Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku – yhteenlaskettu asuntokauppojen määrä kasvoi toisella neljänneksellä 41 prosenttia. Suurten kaupunkien ulkopuolella kauppamäärät kasvoivat 49 prosenttia. Huomioitavaa on, että koronasulkujen aikaan huhti-toukokuussa 2020 asuntokauppa notkahti.

Tammi-kesäkuussa asuntokauppaa on tehty 10,5 miljardilla eurolla, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Suurissa kaupungeissa kaupan arvo kasvoi 37 prosenttia ja muualla maassa 43 prosenttia viime vuodesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt