Omakotitaloalue Töyrynummi Helsingissä 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat

Pääkaupunkiseudulla keskimääräinen neliöhinta oli 3050 euroa, mutta muualla 1414 euroa.

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat Tilastokeskuksen mukaan vuoden kolmannella neljänneksellä koko maassa keskimäärin 2,9 prosenttia edellisvuodesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 4,5 prosenttia ja muualla maassa 2,8 prosenttia. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat 2,4 prosenttia.

Koko maassa vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 1 492 euroa heinä-syyskuussa. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3 050 euroa, kun muualla maassa keskimääräinen neliöhinta oli 1 414 euroa.

Pientalotonttien hinnat nousivat heinä-syyskuussa koko maassa 5,5 prosenttia edellisvuodesta. Edellisestä neljänneksestä tonttien hinnat laskivat 3,6 prosenttia. Pientalotontin keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 22 euroa ja keskimääräinen myydyn tontin pinta-ala oli 2 925 neliömetriä. Pääkaupunkiseudulla neliöhinta oli 199,1 euroa ja muualla Suomessa 15,9 euroa.

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat vuoden kolmannella neljänneksellä koko maassa 4 prosenttia edellisvuodesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna hinnat nousivat 0,7 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt