Valtakunnansyyttäjä aloittaa esitutkinnan toimittajaan kohdistuneista uhkauksista

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on päättänyt aloittaa esitutkinnan toimittajaan kohdistuneista kunnianloukkauksista ja laittomista uhkauksista.

Uuden Suomen toimittaja oli tehnyt rikosilmoituksen uutisen julkaisun jälkeen saamistaan, uhkaaviksi ja herjaaviksi kokemistaan puheluista ja tekstiviesteistä. Toimittaja oli kirjoittanut 24.11.2015 uutisen Kempeleessä tapahtuneesta raiskauksesta.

Poliisi esitti kihlakunnansyyttäjälle esitutkinnan rajoittamista vähäisyysperusteella, ja syyttäjä lopetti esitutkinnan. Kihlakunnansyyttäjä linjasi päätöksessään, että muun muassa poliitikkojen ja toimittajien edellytetään asemansa perusteella sietävän oikeudellisessa mielessä enemmän loukkaavia kommentteja kuin julkisuudelta suojassa työtään tekevän henkilön.

Toimittaja kanteli tapauksesta valtakunnansyyttäjänvirastoon Journalistiliiton avustuksella, minkä seurauksena valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on päättänyt aloittaa esitutkinnan.

– Esitutkinnan rajoittaminen ja lopettaminenhan on mahdollista, jos tärkeä yleinen etu tai yksityinen etu ei muuta vaadi. Nyt juuri yleinen etu päätöksessä kerrotuin perustein minusta vaatii, että nämä uhkailut ja kunnianloukkaukset tutkitaan, Nissinen sanoo.

Uuden Suomen mukaan tutkintanimikkeinä ovat kunnianloukkaus ja laiton uhkaus.

– Sen jälkeen sitten normaalisti syyteharkinnassa katsotaan erikseen, kun epäiltyjäkin on kuultu, onko syytteiden nostamiselle perusteita, Nissinen jatkaa.

Kommentit