Pääministeri Antti Rinne on kutsunut työmarkkinajärjestöjä määrittelemään keinoja työllisyysasteen nostamiseksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Valmistelu työpaikkojen lisäämiseksi alkaa

Ministereitä ja työmarkkinajohtajia kokoontuu keskiviikkona työllisyysseminaariin.

Valtioneuvoston järjestämän Kasvun ja luottamuksen seminaarin on määrä aloittaa kolmikantainen valmistelu työpaikkojen lisäämiseksi.

Pääministeri Antti Rinne (sd.)on kutsunut työmarkkinajärjestöjä määrittelemään keinoja työllisyysasteen nostamiseksi. Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä. Työpaikkoja tavoitellaan 60 000 lisää.

Helsingin Sanomien mukaan seminaarissa tilanteen esittelevät pääministeri Antti Rinne, valtiovarainministeri Mika Lintilä ja työministeri Timo Harakka. Työntekijöitä edustavat keskusjärjestöjen puheenjohtajat eli SAK:n Jarkko Eloranta, STTK:n Antti Palola ja Akavan Sture Fjäder sekä joukko liittojohtajia.

Työnantajien edustajia ovat muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) Jyri Häkämies ja Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen. Mukaan on kutsuttu myös toimialaliittojen edustajat.

Järjestöt ovat etukäteen esitelleet näkemyksiään työllisyysasteen nostamiseksi ja työpaikkojen lisäämiseksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt