Neles Oyj:n kyltti Vantaalla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Valmet jatkaa kamppailua venttiiliyhtiöstä

Nelekselle ehdotetaan yhteenliittymistä Valmetin kanssa Alfa Lavalin ostotarjouksen sijaan.

Valmet on ehdottanut sulautumista venttiiliyhtiö Neleksen hallitukselle. Yhteenliittymä loisi Valmetin mukaan erinomaista pitkän aikavälin arvoa molempien yhtiöiden osakkeenomistajille ja muodostaisi vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle erityisesti automaatiojärjestelmissä ja venttiileissä.

Valmetin toimitusjohtajan Pasi Laineen mukaan yhtiöillä on suurelta osin samanlainen asiakaskunta, yhteistä historiaa ja niitä tukevat pitkän aikavälin megatrendit.

– Näemme että näiden kahden yhtiön sulautuminen olisi erittäin hyödyllistä sekä Valmetin että Neleksen osakkeenomistajille. Se loisi globaalisti johtavan yhtiön, jolla olisi hyvät mahdollisuudet kannattavaan kasvuun ja erinomaiseen omistaja-arvoon, hän toteaa pörssitiedotteessa.

Neles listautui Helsingin pörssiin heinäkuussa. Ruotsalainen Alfa Laval teki ostotarjouksen Neleksen osakkeista heti pari viikkoa listautumisen jälkeen.

Valmet muistuttaa tiedotteessaan hankkineensa jo kesäkuussa Solidium Oy:ltä 14,88 prosenttia Neleksen osakkeista, ja yhtiö on vähitellen kasvattanut omistuksensa 29,5 prosenttiin.
 
Sulautuminen loisi Valmetin mukaan globaalin johtajan, jolla olisi yli 16 000 työntekijää ja yli 4 miljardin euron liikevaihto sekä johtavat markkina-asemat segmenteissään.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt