Joe Biden. LEHTIKUVA/AFP

Vallanvaihto käynnistyy USA:ssa

Donald Trump hyväksyi vallanvaihdon aloittamisen.

Yhdysvalloissa vallanvaihtoprosessin aloittamista hallinnoiva viraston, General Services Administrationin (GSA), johtaja Emily Murphy on ilmoittanut Joe Bidenille, että nykyhallinto on valmis aloittamaan virallisen vallanvaihtoprosessin.

Hän tarjosi kirjeessään Bidenille liittovaltion varoja ja resursseja siirtymävaiheen aloittamiseen ja valtuutti neuvonantajansa aloittamaan koordinoinnin presidentti Donald Trumpin hallinnon virkamiesten kanssa, kertoo The New York Times.

Trump totesi Twitterissä maanantai-iltana, että hän valtuutti henkilöstönsä aloittamaan siirtymäprosessin. Hän kuitenkin vannoi jatkavansa pyrkimyksiä haastaa vaalien tulosta, mutta myönsi, että hänen aikansa Valkoisessa talossa on loppumassa.

Murphyn päätös tehtiin sen jälkeen, kun useat johtavat republikaanit tuomitsivat Trumpin viivyksen vallansiirron aloittamisesta.

Trump ilmoitti twiitissään pian Murphyn ilmoituksen jälkeen hyväksyvänsä sen:

”Tapauksemme jatkuu VOIMAKKASTI, jatkamme kunnon taistelua, ja uskon, että voitamme! Siitä huolimatta suosittelen maamme edun mukaisesti, että Emily ja hänen tiiminsä tekisivät sen, mitä on tehtävä. Olen kehottanut tiimiäni tekemään samoin.”

Murphy myös kiisti Trumpin väitteen, jonka mukaan Trump olisi ohjannut häntä tekemään päätöksensä,

– Tein päätökseni itsenäisesti lain ja käytettävissä olevien tosiseikkojen perusteella, GSA:n johtaja totesi.

Viimeisimpänä Michiganin osavaltion vaalilautakunta hyväksyi maanantaina presidentinvaalien äänestyslaskennan tuloksen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt