Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Saul Loeb

Vallankaappausta pelkäävä Kim Jong-un takavarikoi virkamiesten puhelimet

Sotilasjohto ja korkeat virkamiehet olivat tiukassa valvonnassa Kim Jong-unin Singaporen matkan aikana.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kerrotaan olleen peloissaan siitä, että kenraalit ja korkea-arvoiset virkamiehet ryhtyvät juonittelemaan keskenään vallankaappausta diktaattorin Singaporen matkan aikana. NK Dailyn mukaan korkeimman johdon valvontaa tiukennettiin huomattavasti jo ennen Kimin poistumista maasta.

– Kim Jong-un otti tiukan otteen maastaan ennen lähtöään neuvotteluihin USA:n presidentti Donald Trumpin kanssa. Hänen tavoitteenaan oli estää vallankaappaus tai poliittinen kriisi, joka olisi uhannut hänen johtajuuttaan.

– Kim lähetti valtion turvallisuusministeriön edustajan valvomaan jokaista sotilasyksikköä. Upseereita ja sotilaita ohjeistettiin noudattamaan ainoastaan turvallisuusministeriön käskyjä, nimetön lähde Pohjois-Koreasta kertoo.

NK Daily kertoo, että sotilaat eivät saaneet poistua kasarmeilta diktaattorin matkan aikana. Lisäksi sotilaiden jokaista liikettä valvottiin.

– He eivät antaneet sotilaille edes lupaa sammuttaa valoja yöllä, jotta ihmiset eivät kuiskuttelisi pimeässä, lähde kertoo.

Uutissivusto kertoo, että korkeimpia virkamiehiä myös kiellettiin pitämästä yhteyttä toisiinsa. Kim Jong-unin määräyksestä virkamiesten matkapuhelimet takavarikoitiin matkan ajaksi.

NK Dailyn mukaan poikkeuksellista oli myös se, että Kimin matkaseurueessa nähtiin sekä Korean työväenpuolueen keskuskomitean ykkösjohtaja että puolustusministeri. Kimin kerrotaan tunteneen olonsa turvallisemmaksi, kun korkea-arvoiset johtajat olivat hänen lähellään ja valvovan silmän alla Singaporessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt