Antti Rinne. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Valiokunnan rankka peruste: Heidän joukossaan tauti nyt etenee

Eduskunnassa kysyttiin koronarajoitusten alueellisesta välttämättömyydestä. 

Eduskunnan täysistunnossa olivat perjantaina käsittelyssä ravintolarajoitukset.

Kristillisdemokraattien Antero Laukkanen totesi olevansa talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiaisen (kok.) kanssa perusajatuksesta kohtalaisen samaa mieltä. Se on, että ravintolarajoituksia on tehtävä.

– Mutta missä ja miten ja millaisille ravintoloille?, Antero Laukkanen arvosteli esityksen alueellista epäoikeudenmukaisuutta.

– On alueita, joissa ei ole kuukausitolkulla ollut yhtään tartuntaa. Ne ovat maakuntien sisällä, läänien sisällä, mutta ne ovat kokonaisia kaupunkeja, joissa ei ole yhtä ainoaa tartuntaa.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) totesi, että valiokunta on arvioinut asiassa myös välttämättömyysedellytystä.

– Kun tässä on kaiken lähtökohtana se, että vähennetään ihmisten välisiä kontakteja näillä säännöksillä tämän kolmen viikon aikana, niin tässä perustuslakivaliokunnan keskustelussa ilman muuta tämän välttämättömyysedellytyksen todettiin olevan. Tämän halusin todeta, Antti Rinne sanoi.

Antero Laukkanen vastasi tämän huolella toteneensa.

– Mutta onko tosiaan niin, että välttämättömyysvaatimus täyttyy siellä, missä ei ole ainoatakaan tartuntaa?, Laukkanen jatkoi.

Antti Rinne vastasi näin:

– Saadun selvityksen mukaan tämä tauti etenee tällä hetkellä erityisesti 20—40-vuotiaitten ihmisten keskuudessa. Siitä on olemassa myös teho-osastolla näyttöä, että näin on.

– Ja tästä näkökulmasta se välttämättömyysedellytys, joka näitten pykälien näkökulmasta on olemassa, elikkä tarkoitus puuttua ravintoloitten aukioloon ylipäätään, täyttyy.

LUE MYÖS:
Miksi ei otettu huomioon? ”Nämä puhuttiin jo viime keväänä”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt