Valamiehistön päätös aiheutti rajut mellakat Fergusonissa

Missourissa St Louisin esikaupunkialueella Fergusonissa alkoi maanantai-iltana mellakointi ja ryöstely, kun suuri valamiehistö oli päättänyt, että viime elokuussa tummaihoisen nuoren ampunutta valkoihoista poliisia vastaan ei nosteta syytteitä.

Valamiehistön mukaan poliisi Darren Wilson ei elokuussa syyllistynyt rikokseen, kun 18-vuotias Michel Brown surmansa sai välikohtauksessa.

Päätöksen jälkeen Fergusonissa alkoi väkivaltainen mellakointi. St. Louisin piirikunnan poliisipäällikkö Jon Belmar kertoi tiedotusvälineille, että illalla ja yöllä toistakymmentä rakennusta oli sytytetty tuleen ja mellakoitsijat olivat ampuneet 150 laukausta.

Belman kertoi olevansa pettynyt, että mielenosoitukset eivät pysyneet rauhallisina, vaan riistäytyvät käsistä. Poliisi teki hänen mukaansa 29 pidätystä, ja lukuisia kauppoja ryöstettiin.

Presidentti Barack Obama ja ammutun mustan pojan vanhemmat yrittivät maanantaina vedota tiedotusvälineissä rauhallisten mielenosoitusten puolesta. Obama muistutti Yhdysvaltain rakentuvan laillisuusperiaatteelle, ja suuttumuksesta huolimatta suuren valamiehistön päätös pitää hyväksyä.

Tiistaiaamuun mennessä tilanteen Fergusonin kaduilla kerrotaan rauhoittuneen.

(BBC, Yle)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt