X
SULJE MAINOS

Väkivaltaisia Charlie Hebdo -lehden vastaisia mielenosoituksia muslimivaltioissa – kirkkoja sytytetään tuleen

Nigeriassa tuhat mielenosoittajaa kerääntyi pääkaupungin suuren moskeijan eteen osoittamaan mieltään lauantaina, kertoo BBC.

Viimeisten päivien aikana monissa muslimimaissa on nähty kasvavassa määrin väkivaltaisiksi yltyneitä mielenosoituksia, kun loukkaantuneet muslimit ovat osoittaneet mieltään ranskalaislehti Charlie Hebdon julkaisemia profeetta Muhammadia esittäviä satiirisia sarjakuvia vastaan.

Nigerian pääkaupungissa Niameyssa noin tuhat mielenosoittajaa kerääntyi kaupungin suurimman moskeijan eteen osoittamaan mieltään Charlie Hebdo -lehteä vastaan lauantaina.

Mielenosoittajat huusivat: ”Jumala on suuri” arabiaksi ja ainakin kaksi kristillistä kirkkoa sytytettiin tuleen. Poliisi joutui levittämään kyynelkaasua moskeijan eteen saadakseen joukon hajaantumaan.

Nigerian toiseksi suurimmassa kaupungissa Zinderissa nähtiin perjantaina samankaltainen mielenosoitus. Siellä mielenosoittajat myös iskivät kristittyjen pitämiin kauppoihin, hajottivat ovia ja sytyttivät kahviloita, kirjastoja ja virastoja tuleen.

Iskut ovat kohdistuneet erityisesti kristillisiin ja ranskalaisiin kohteisiin, joita Nigeriassa entisenä Ranskan siirtomaana on runsaasti. Ranskan suurlähetystö on kehottanut ranskalaisia kansalaisia pysyttelemään lauantaina Niameyssa sisätiloissa.

Myös muissa muslimivaltioissa on nähty viime päivinä mielenosoituksia: väkivaltaisia protesteja on ollut perjantaina Karachissa Pakistanissa, Sudanin pääkaupungissa Khartoumissa ja Algerian pääkaupungissa Algierissa.

Myös Somaliassa ihmiset marssivat lauantaina kaduilla pidellen kylttejä, joissa luki ”Je suis muslim et j’aime mon Prophete” – ”Minä olen muslimi ja rakastan profeettaani”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt