Verkkouutiset

Vakava viesti hallituksen toimista – ”Sekavaa ja poukkoilevaa”

Kansanedustajan mukaan tapahtuma-alan ahdinkoon on suhtauduttu nihkeästi koronakriisin aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo perää hallitukselta ennakoivaa otetta ja konkreettista suunnitelmaa tapahtuma-alan yrittäjyyden tukemiseksi korona-ajan jälkeisessä Suomessa.

Hän kertoo jättäneensä aiheesta eduskunnassa kirjallisen kysymyksen lukuisien alan yrittäjien yhteydenottojen vuoksi. Hallituksen toimet ovat saaneet niissä osakseen rankkaa kritiikkiä.

– Sekavaa, poukkoilevaa ja epäoikeudenmukaista. Se on viesti, jonka tapahtuma-alan yrittäjät kertovat hallituksen korona-ajan politiikasta. Kirjallisella kysymyksellä haluan tuoda tämän vakavan viestin myös hallituksen ja asiasta vastaavan ministerin tietoon. Tilanteeseen on pakko saada muutos, Sinuhe Wallinheimo toteaa tiedotteessa.

Wallinheimo muistuttaa, että tapahtuma-ala on kärsinyt erityisen paljon koronakriisistä. Vaikka yrittäjät ymmärtävät rajoitusten tarpeellisuuden, on niiden selkeydessä ja ennakoitavuudessa ollut paljon parantamisen varaa.

Kansanedustaja painottaa, että yhteistyön on toimittava paremmin tapahtuma-alan yrittäjien ja koronarajoituksia valvovien viranomaisten välillä.

– Viime kevään yhteiskunnan sulku ja sitä seurannut poikkeuksellinen kesä kokoontumisrajoituksineen vei keikat ja tulot monelta kotimaiselta artistilta. Nyt kun koronapiina muuntovirusten ja rokotusten ennakoitua hitaamman edistymisen seurauksena näyttää jatkuvan vielä kuukausia, monen tapahtuma-alan yrittäjän tulevaisuus on vaakalaudalla, Sinuhe Wallinheimo sanoo.

Suurin huoli on rajoitusten jälkeisessä ajassa

Hänen mukaansa alalla on syntynyt vaikutelma siitä, että hallitus ei osaa tai halua ottaa sen erikoispiirteitä huomioon taloudellisten ja yritysvaikutusten minimoimiseksi.

– Ala tarvitsee toimintaedellytystensä turvaamiseksi noin 3–6 kuukautta ennen tapahtumaa tiedon, että tapahtuman voi järjestää. Jos mitään ennakointia järjestämisoikeudesta ei saada, jatkuu tapahtuma-alan lama vielä useita kuukausia toimintaoikeuksien saamisen jälkeen, Wallinheimo jatkaa.

Yrittäjien suurin huoli kohdentuu koronarajoitusten jälkeiseen aikaan.

– Pelkona on se, että rajoitustoimia puretaan ilman alan kaipaamaa ennakoitavaa suunnittelua. Sitä on ruokkinut edelleen se, että toistaiseksi hallitus tai muut asian päällä olevat viranomaiset eivät ole olleet halukkaita aloittamaan edes keskustelua tällaisen pidemmän aikavälin palautumissuunnitelman laatimisesta. Kysymykselläni haluan selvittää sen, mistä hallituksen nihkeä suhtautuminen tapahtuma-alan toiveisiin johtuu, Sinuhe Wallinheimo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)